В.о. голови Нацбанку розповів про майбутнє “Привату”

В.о. голови Нацбанку розповів про майбутнє “Привату”

Укрінформ
У Національному банку сподіваються, що наступний голова ПриватБанку буде готувати банк до входження в його капітал міжнародних інвесторів та продовжуватиме очищення банку від токсичних активів.

Про це в інтерв'ю LB.ua розповів в.о. голови НБУ Яків Смолій.

«Банк поновив стабільну роботу, продовжує працювати з населенням. Олександр Шлапак, який очолив Приватбанк у складний для банку перехідний період після банкрутства та забезпечив його безперебійну операційну діяльність, вже подав заяву про відставку. Головними завданнями його наступника ми вбачаємо розбудову стратегії розвитку державного банку, підготовку Приватбанку до успішного входження в його капітал міжнародних стратегічних інвесторів через декілька років та продовження очищення банку від токсичних активів», - сказав Смолій.

Читайте також: Смолій розповів, доки буде “в.о.” у Нацбанку

За його словами, все, що стосується активів, які потребують реструктуризації, то, дійсно, є зобов'язання колишніх власників зробити реструктуризацію портфеля до кінця червня.

«Наскільки нам відомо, банк винайняв консалтингову компанію, яка має здійснити цю роботу, провівши відповідні переговори з колишніми власниками банку. У разі невиконання існує процедура роботи з проблемними активами. Це має робити банк, має робити власник (Мінфін - ред.). Нацбанк свою роботу виконав. Але якщо буде потрібна допомога, то ми як регулятор долучимося до цієї процедури», - зазначив Смолій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-