Для відновлення кредитування не вистачає надійних позичальників - експерт

Для відновлення кредитування не вистачає надійних позичальників - експерт

Укрінформ
Для відновлення кредитування, банкам потрібен надійний позичальник у якого були б ресурси обслуговувати взятий кредит.

Про це під час прес-конференції на тему: "Government to Retail: коли держава почує ритейл?" сказав заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Всі ми розуміємо, для того щоб були дешеві кредити потрібно кілька чинників: перший - це ціна ресурсу, тобто ми залучаємо кошти від населення, корпорацій і як наслідок, для того щоб кредити були дешевшими, ці ресурси повинні бути теж дешевими. Друге ж, що дуже важливо - це захист прав споживачів і кредиторів », - сказав Тютюн.

Він зазначив, що останнім часом багато вкладників незадоволені зниженням ставок по депозитах, але водночас, це тягне за собою і здешевлення кредитних ресурсів. За його словами, є безліч речей які теж впливають на відсоткову ставку, але все ж основним індикатором, від якого варто відштовхуватися, є рівень інфляції.

«Нижче рівня інфляції ставка по депозитах впасти не може, бо  це перестане бути цікавим», - зазначив Тютюн.

Він також наголосив, що Ощадбанк кредитує великі корпорації, малий і середній бізнес на етапі запуску цього сегменту, а також надає кредити на іпотеку і авто.

«Ми зацікавлені в кредитуванні, головне щоб був позичальник у якого є можливість купувати товари та сплачувати банківські кредити, це і є відправною точкою для будь-якої розмови про подальший розвиток», - додав Тютюн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-