У 2017 році зниження портових зборів не буде - керівник АМПУ

У 2017 році зниження портових зборів не буде - керівник АМПУ

Укрінформ
Зниження портових тарифів і зборів в українських морських портах відбудеться не раніше 2018 року.

Про це повідомив в.о. керівника АМПУ Райвіс Вецкаганс під час підписання договору на експлуатаційне днопоглиблення в МТП "Південний" сьогодні, 20 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У ситуації, коли інфраструктура в більшій кількості гідротехнічних споруд вимагає певних ремонтів, а інструменти концесії, компенсації сьогодні ще не працюють, ми повинні дотримуватися певного балансу, щоб при зниженні портових зборів ми отримували необхідні суми для того, аби продовжувати інвестування для підтримки інфраструктури стратегічного призначення, як це регламентується в законі. Відповідно, ця дискусія на підставі наших пропозицій, позиції Міністерства фінансів з точки зору оподаткування і, в підсумку, рішення уряду - буде результатом того факту, який буде прийнятий. Я думаю, що раніше 2018 року це вже неможливо впровадити ", - заявив Вецкаганс.

За його словами, на сьогодні АМПУ виплачує дивіденди в розмірі 75% від прибутку, а збори повністю оподатковуються, що не відповідає практиці європейській, де ці збори цільові і інвестуються в інфраструктуру. Вецкаганс також зазначив, що він підтримує повільне зниження портових зборів в кілька етапів.

"Я підтримую зниження до того рівня, щоб ми могли продовжувати здійснювати функцію розвитку стратегічної інфраструктури, реалізовувати проекти, які приносять вантажообіг в порти України, створюючи робочі місця і збільшуючи дохідну базу. Відповідно, якщо аналізувати сьогоднішню ситуацію, я підтримую повільне зниження - не в одному етапі, а поступово", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-