Російський ВТБ “скорочується” в Європі, Сбєрбанк готується - ЗМІ

Російський ВТБ “скорочується” в Європі, Сбєрбанк готується - ЗМІ

Укрінформ
Російський держбанк ВТБ, що знаходиться під санкціями Європейського Союзу скорочує свою присутність в Європі, припиняючи операційну діяльність у Франції, а також переносячи європейську штаб-квартиру з Відня до Франкфурта і об'єднуючи дві європейські "дочки" в одну.

Про це повідомляє російське видання "Коммерсантъ".

"ВТБ остаточно вирішив об'єднати свої банки в країнах Євросоюзу і чекає на відповідне схвалення від Європейського центрального банку(ЄЦБ). Це допоможе групі оптимізувати в Європі бізнес-процеси, у тому числі за рахунок скорочення майже на третину штату дочірніх банків. Слідом за ВТБ оптимізацію європейських "дочок" може здійснити Сбербанк", - йдеться в повідомленні.

За словами глави ВТБ Андрія Костіна, реструктуризація бізнесу ВТБ в Європі проводиться з метою скорочення витрат. Як повідомляє видання, слідом за ВТБ оптимізацію європейських "дочок" може здійснити ще один російський держбанк, що знаходиться під санкціями ЄС, — Сбєрбанк.

"Слідом за ВТБ про аналогічну оптимізацію європейських "дочок" замислюється Сбєрбанк, розповіло "Ъ" джерело, близьке до банку, не повідомивши подробиць. У Сбєрбанку в Євросоюзі є банки в Австрії, Угорщині, Німеччині, Чехії, Словенії і Хорватії. Прес-служба Сбербанку не відповіла на запит "Ъ", - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-