Справа Курченка: суд конфіскував Одеський НПЗ

Справа Курченка: суд конфіскував Одеський НПЗ

Укрінформ
Одеський суд конфіскував на користь Кабміну цілісний майновий комплекс Одеського НПЗ, причетного до махінацій з нафтопродуктами у "схемі Курченка".

Про це на своїй сторінці у Facebook написав генпрокурор Юрій Луценко.

"В рамках укладення угоди зі слідством районний суд Одеси виніс вирок про спецконфіскацію цілісного майнового комплексу Одеського НПЗ як знаряддя злочину злочинної організації Курченка", - написав Луценко. 

Генпрокурор додав, що завод перейшов у власність держави в особі Кабінету Міністрів. 

"Сподіваюся на швидкий і прозорий аукціон з приватизації. Дякую команді прокурора Одеської області Жученка та суддям Суворівського райсуду", - написав Луценко.

Як відомо, слідчий суддя Приморського районного суду Одеси надав дозвіл на затримання і доставку до суду для обрання запобіжного заходу колишніх генерального директора та виконавчого директора Одеського нафтопереробного заводу. Їх оголошено у розшук.

Нагадаємо, 22 квітня поточного року за клопотанням прокуратури судом арештовано колишнього заступника Генерального директора з поставок ПАТ "Одеський НПЗ". Загалом під час розслідування прокуратура Одещини спільно з органами поліції та Управлінням СБУ в області повідомили про підозру 16 фігурантам злочинних оборудок з нафтопродуктами по так званій "схемі Курченка". Щодо однієї особи судом уже винесено обвинувальний вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-