Черкаський

Черкаський "Азот" почав погашати борги перед обленерго

Укрінформ
Черкаське підприємство "Азот" почало погашати борг перед "Черкасиобленерго", завдяки чому енергетикам видадуть частину зарплатні, яку вони не отримують уже чотири місяці.

Про це повідомив у Facebook голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

"Перший результат у справі ПАТ «Черкасиобленерго». Щойно на рахунок підприємства надійшло 17 млн 800 тис грн від «Азоту» – перший транш. Як запевнив мене керівник «Черкасиобленерго» Олег Самчук, уже відсьогодні там розпочинають виплату зарплати працівникам", - написав він.

Минулого тижня Ткаченко повідомляв, що «Черкасиобленерго» завинило ДП «Енергоринок» понад 600 млн грн. Через це держрегулятор встановив для «Черкасиобленерго» нульовий алгоритм розрахунку, за яким на користь «Енергоринку» йдуть усі кошти, зібрані енергокомпанією. Найбільший боржник самого «Черкасиобленерго» – ПАТ «Азот», що зараз не працює.

Працівники ПАТ «Черкасиобленерго» не отримували зарплату більше чотирьох місяців. Колектив оголосив страйк, що створювало загрозу для енергопостачання області. Попередній менеджмент компанії перебуває під слідством за звинуваченням у розкраданні коштів.

Наприкінці травня відбулося засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на якому було вирішено, що кошти, сплачені «Азотом», надходитимуть на поточний рахунок «Черкасиобленерго» і підуть на виплату зарплати енергетикам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-