Земельним кадастром опікуватиметься технологія Blockchain - Мінагро

Земельним кадастром опікуватиметься технологія Blockchain - Мінагро

Укрінформ
16 червня відбудеться підписання Меморандуму про співпрацю в сфері впровадження новітніх інформаційних технологій, зокрема, Blockchain, в роботі державних реєстрів та Державного земельного кадастру. 

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

"Співпраця спрямована на широке застосування Blockchain для формування та ведення пріоритетних державних електронних інформаційних ресурсів, зокрема, державних реєстрів та Державного земельного кадастру", - йдеться у повідомленні.

Меморандум буде підписано між Мінагрополітики України, Міністерством юстиції України, Державним агентством з питань електронного урядування України, Громадською організацією Transparency International Україна та Бітфурі Холдінг Б.В.

Blockchain - це принципово нова технологія зберігання інформації, яка вже успішно застосовується в американських і західних банках. Основа технології Blockchain - в розподіленому зберіганні інформації. Це дозволяє зберігати важливу інформацію одночасно на багатьох серверах (у всіх учасників мережі), при цьому зберігати відкрито і безпечно. Інформацію, яка одночасно зберігається у багатьох місцях, неможливо підробити, неможливо вкрасти, тому що оригінальні записи тут же можуть бути відновлені з сусідніх джерел.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-