Мільярдер Девід Бондерман вийшов з ради директорів Uber

Мільярдер Девід Бондерман вийшов з ради директорів Uber

Укрінформ
Американський мільярдер, засновник TPG Capital Девід Бондерман вирішив покинути раду директорів компанії Uber після свого коментаря про жінок.

Про це пише газета The New York Times з посиланням на його заяву, повідомляють "Ведомости".

За інформацією видання, у вівторок під час зустрічі один з членів ради директорів Uber Аріанна Хаффінгтон зазначила, що «коли в правління (компанії) входить одна жінка, швидше за все, в ньому з'явиться ще одна». У відповідь на це Бондерман заявив, що збільшення кількості жінок у раді директорів «означає, що, швидше за все, буде більше балаканини». Пізніше мільярдер вибачився за сказане.

Всього за рік компанію з різних причин вже залишили шість топ-менеджерів. Незабаром, за інформацією ЗМІ, з компанії може піти і перший директор Райан Грейвс.

Останнім часом Uber переслідує низка розглядів. На початку 2017 р. кілька колишніх співробітниць звинуватили компанію в підтримці культури сексизму та сексуальних домаганнях. Потім фігурантом скандалу опинився гендиректор Каланик: у мережі був опублікований відеозапис, на якому він свариться з одним із водіїв Uber, невдоволеного занадто маленькою заробітною платою. Uber також була викрита у використанні спеціального програмного забезпечення для ухилення від перевірок і стеження за конкурентами.

13 червня гендиректор Uber Тревіс Каланик заявив, що має намір взяти відпустку на невизначений термін. Він пояснив, що останні події, в тому числі численні скандали навколо компанії і смерть його матері, змусили задуматися і переглянути своє ставлення до деяких речей. Зокрема, за його словами, він вирішив зараз сфокусуватися на удосконаленні своїх лідерських якостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-