Пенсійна реформа збільшить на 8 мільйонів кількість платників ЄСВ - Рева

Пенсійна реформа збільшить на 8 мільйонів кількість платників ЄСВ - Рева

Укрінформ
Після проведення пенсійної реформи у Мінсоцполітики очікують зростання кількості платників єдиного соцвнеску на 8 млн осіб.

Про це міністр соціальної політики Андрій Рева заявив в ефірі телеканалу Еспресо.

«Якщо ми проведемо пенсійну реформу і посилимо вимоги до страхового стажу, то отримаємо мільйони союзників у боротьбі з тіньовою економікою. Тому що сьогодні робітник, наприклад, на будівництві, і його роботодавець укладають негласний пакт: я тобі плачу 10 тисяч гривень на місяць, але не плачу за тебе в ПФ, у тебе ж 15 років стажу є, тобі пенсію дасть держава. Коли ми переглядаємо ці умови, то, погодьтеся, що такий робітник обов'язково скаже цьому роботодавцю: Іван Іванович, усе це дуже добре, але страховий стаж у мене має йти, тож легалізуй і заплати 704 гривні на місяць за те, що я у тебе працюю», - сказав Рева.

Він зазначив, що коли і держава, і самі працівники разом почнуть виставляти вимоги несумлінним роботодавцям, то можна буде побачити, як зросте кількість платників ЄСВ.

«Потенціал ми оцінюємо у вісім мільйонів працівників. Тож наскільки зростуть доходи Пенсійного фонду, а відтак і пенсіонерів», - додав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-