Укрзалізниця інвестувала майже 2 мільярди в рухомий склад та інфраструктуру

Укрзалізниця інвестувала майже 2 мільярди в рухомий склад та інфраструктуру

Укрінформ
За 4 місяці 2017 року Укрзалізниця спрямувала в оновлення рухомого складу та інфраструктури понад 1,7 млрд грн капітальних інвестицій.

Про це Укрінформу повідомили з прес-служби траспортного відомства.  

За словами голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцеха Балчуна, із освоєних за 4 місяці 2017 року 1,7 млрд грн – понад 1 млрд грн Укрзалізниця інвестувала в оновлення залізничного рухомого складу. 

«Придбання нових пасажирських вагонів та модернізація наявного парку сьогодні є найбільш пріоритетним напрямком інвестиційної діяльності Укрзалізниці. За останні роки компанії не вдалося суттєво оновити залізничний рухомий склад, тож придбання нової техніки, а також ремонт та модернізація наявного парку залишатиметься нашим головним завданням щонайменше на найближчі п’ять років. Ми розробили відповідну програму, і до 2021 року плануємо інвестувати в оновлення рухомого складу загалом до 110 млрд грн», - зазначив Балчун.

Очільник галузі також повідомив, що програма оновлення рухомого складу вже активно реалізується. Зокрема, за 4 місяці 2017 року придбано та виготовлено рухомого складу на суму 399,5 млн грн, а саме 12 пасажирських вагонів на суму 176 млн грн, на власних вагоноремонтних заводах виготовлено 254 вантажні вагони на суму 223,5 млн грн. Окрім придбання нової техніки, залізничники модернізували та капітально відремонтували рухомий склад на суму 675,1 млн грн, з яких тягового рухомого складу – на 230,2 млн грн, вантажних вагонів на вагоноремонтних заводах Укрзалізниці – на 383 млн грн, пасажирських вагонів – на 42,3 млн грн, на капітальний  ремонт рухомого складу було направлено 31,1 млн грн.

Ще один стратегічний напрямок освоєння капінвестицій – капітальне будівництво, в яке за 4 місяці поточного року направлено близько 533 млн грн, з яких 301,3 млн грн – на реконструкцію і модернізацію 67 км колії, та 151,5 млн грн – на продовження будівництва Бескидського тунелю, 14 млн грн спрямовано на реконструкцію стрілочних переводів, штучних споруд та земляного полотна.

Окрім цього, у січні – квітні 2017 року Укрзалізниця інвестувала 69,3 млн грн в придбання необоротних активів, зокрема, придбання спецвзуття та одягу для залізничників, постільної  білизни, колійного та іншого інструменту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-