ДТЕК планує будівництво сонячної електростанції

ДТЕК планує будівництво сонячної електростанції

Укрінформ
Холдинг ДТЕК заявив про плани будівництва першої сонячної електростанції вже у 2017 році.

Про це йдеться в повідомленні енергохолдингу, переданому Укрінформу.

"Операційна компанія ДТЕК ВДЕ, яка координує розвиток ДТЕК в сфері відновлюваної енергетики, реалізує пілотний проект будівництва сонячної електростанції (СЕС) потужністю 10 МВт в Херсонській області. Будівництво планується завершити в 2017 році", - йдеться в повідомленні.

«Експерти компанії кілька років вивчали ринок відновлюваної енергетики, шукали нові перспективні напрямки для розвитку бізнесу. Сьогодні завдяки вдосконаленню технологій великий інвестиційний потенціал має сектор сонячної генерації. Тому ми прийняли рішення про реалізацію пілотного проекту в «сонце», - прокоментувала директор ДТЕК ВДЕ Вікторія Сиромятова. - Плани майбутнього розширення портфеля проектів в цьому сегменті залежатимуть від його результатів».

Також повідомляється, що через тривалість процедур землевідведення під будівництво енергетичних об'єктів компанія прийняла рішення про придбання готового проекту СЕС. Партнером виступила BETEN INGENIERIE SAS, французька інжинірингова компанія з великим досвідом розробки проектів ВДЕ. У портфелі BETEN був обраний відповідний проект під будівництво сонячної електростанції в с. Трифонівка Херсонської області, яка має високий рівень інсоляції і хороший потенціал для розвитку сонячної генерації.

На Трифонівській СЕС будуть встановлені сонячні панелі китайської компанії JA Solar і інвертори компанії АВВ, вироблені в Італії. Прогнозне  виробництво електроенергії становитиме 11-12 млн кВтг електроенергії щорічно. Введення СЕС в експлуатацію і генерація перших «зелених» кіловат-годин очікуються у  2017 році.

«Розвиток відновлюваної енергетики - важлива частина енергетичної стратегії України, яка сьогодні обговорюється. ДТЕК планує активно розвивати напрямок ВДЕ. Це наші інвестиції в екологічну та безпечну генерацію майбутнього. Свої зусилля ми зосередили в сегментах сонячної і вітрової енергетики. У 2017 році компанія планує ввести в експлуатацію свою першу сонячну електростанцію і почати будівництво Приморської ВЕС потужністю 200 МВт в Запорізькій області», - зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

Як повідомлялось, ДТЕК - стратегічний холдинг, що розвиває чотири напрямки бізнесу в енергетичній галузі.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-