Державна зернова корпорація відсудила борг у кіпрської компанії

Державна зернова корпорація відсудила борг у кіпрської компанії

Укрінформ
Державна продовольчо-зернова корпорація України отримала рішення апеляційної інстанції Міжнародного арбітражного суду про стягнення на користь ДПЗКУ 44,8 млн дол. заборгованості з кіпрської компанії Lirtavis Enterprises Limited.

Про це повідомила директор юридичного департаменту ПАТ «ДПЗКУ» Тетяна Ларіна. 

"Державна продовольчо-зернова корпорація України отримала рішення апеляційної інстанції Міжнародного арбітражного суду згідно регламенту Міжнародної асоціації торгівлі зерном та кормами (GAFTA) у м. Лондон про стягнення з кіпрської компанії Lirtavis Enterprises Limited заборгованості у розмірі 44,8 млн дол. США за поставлені ще у 2014 році зернові", - зазначила Ларіна. 

За її словами, після винесення рішень про задоволення позовних вимог ДПЗКУ компанія Lirtavis Enterprises Limited подала апеляційні скарги на суму більше 25 млн дол. по всіх справах, які були об’єднані у єдине арбітражне провадження.

«У результаті обміну чисельними письмовими поясненнями і документами, а також проведення усних слухань у Лондоні, колегія з п’яти арбітрів GAFTA прийняла рішення відмовити у задоволенні апеляційної скарги Lirtavis Enterprises Limited  та стягнути на користь ДПЗКУ всю суму заборгованості, а також 4% річних і суму всіх арбітражних витрат по справі. Відповідно п. 12.6 Арбітражних правил № 125 GAFTA та законодавства Англії рішення апеляційної колегії арбітражного суду є остаточним, обов’язковим і таким, що підлягає виконанню», - зазначила Ларіна.

Крім того, за словами директора юрдепартаменту, ДПЗКУ протягом останніх двох років вживала всіх можливих заходів, передбачених міжнародним правом, щоб повернути заборгованість перед корпорацією, загальний розмір якої склада 132 млн дол.

"З метою стягнення всієї суми боргу ми звернулись з відповідними позовними заявами до Міжнародного Арбітражного суду при GAFTA. Відтак, провадження по чотирьох справах у арбітражі GAFTA розпочались у січні 2015 року і тривали до травня 2017 року», - розповіла директор юридичного департаменту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-