Уряд готовий долучитися до роботи над законопроектом про збір з іноземних авто

Уряд готовий долучитися до роботи над законопроектом про збір з іноземних авто

Укрінформ
Уряд готовий долучитися до роботи над проектом змін до деяких законодавчих актів щодо єдиного збору, який справляється у пунктах пропуску через державний кордон.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у парламенті під час години запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я знаю, що на базі Комітету податкової і митної політики створена робоча група. Ми готові до неї долучити свої позиції з цього приводу і взяти участь у розробці",  - сказав глава уряду.

Він наголосив на необхідності вести діалог з власниками таких авто. "Питання неоднозначне. Треба опрацьовувати, треба вести діалог, знаходити вихід з цієї ситуації", - підкреслив Гройсман, додавши, що потрібно "зберегти державний інтерес".

Прем'єр-міністр таким чином відповів на запитання депутата Ігоря Гузя, обраного у мажоритарному окрузі у Волинській області, і пообіцяв відвідати Волинь.

 Як повідомлялося, в парламенті у липні 2016 року зареєстрований законопроект №4932,  яким передбачається запровадити плату за проїзд для іноземних транспортних засобів вагою до 3,5 т та збільшити вдвічі ставку єдиного збору за проїзд транспортних засобів масою понад 3,5 т автомобільними дорогами за кожен кілометр проїзду.

Один з авторів законопроекту - лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак. В середу і четвер під парламентом проходили акції протесту противників цього законопроекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-