У Фонді гарантування запевняють: до осені жоден великий банк не збанкрутіє

У Фонді гарантування запевняють: до осені жоден великий банк не збанкрутіє

Укрінформ
У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) до кінця літа не чекають банкрутств великих банків, хоча наголошують на розбалансованості трьох російських банків.

Про це в інтерв'ю Укрінформу сказав директор-розпорядник фонду Костянтин Ворушилін.

"Супервеликих банків не чекаємо. Є банки, які можуть не виконати вимоги щодо капіталізації. Тому ми не розслабляємося - живемо у кризі. Робимо, спільно з НБУ, аналіз. До кінця літа не чекаємо жодного великого банку", - повідомив він, відзначивши, що з точки зору економіки розбалансовано три російські банки. 

"Ми готувалися до гіршого сценарію щодо них. Наразі бачимо, що там ситуація стабілізувалася, робляться правильні дії з виходу з кризи: хтось намагається продатися. По цих банках немає 100%-ої впевненості, але я спокійніше сплю", - сказав Ворушилін.

У той же час, як вважає глава фонду, зазначені три банки на українському ринку в старому "форматі" працювати не будуть, знайшовши способи піти з українського ринку. 

"Хочеться, щоб вони пішли цивілізовано - а це означає - з мінімальними втратами для фінансового сектору нашої країни", - додав при цьому він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-