На «АрселорМіттал» знову мітингують: хочуть більших надбавок

На «АрселорМіттал» знову мітингують: хочуть більших надбавок

Укрінформ
У Кривому Розі понад 500 працівників підприємства ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» вийшли на акцію протесту, вимагаючи підвищення заробітної платні до 1000 євро.

Про це повідомляє «Kr24.com»

"Сьогодні, 19 травня, поблизу колишнього  монумента "Криворіжсталі" на акцію протесту зібралися до  500 осіб. Робітники вимагають підвищення зарплати до 1 тис. євро. Люди невдоволені і вважають обіцяне підвищення від 30% до 70% "окозамилюванням". На думку робітників, нова сума недостатня, враховуючи умови праці", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили кореспонденту Укрінформу на підприємстві, протестувальники хотіли зустрітитися з гендиректором Парамжитом Калоном, але той наразі відсутній у місті, він, начебто, поїхав до Києва.

З 4 травня шахтарі чотирьох шахт Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК) - «Родіна», «Октябрська», «Гвардійська», «Тернівська» не вийшли після нічної зміни на поверхню. Під землею, на глибині 315 метрів, вони провели профспілкові збори і вимагали підвищити зарплату для робітників основних професій до рівня 2012 року, тобто еквівалента 1000 доларів.

Керівництво КЗРК почало перемовини з гірниками і дійшли згоди про підвищення заробітної плати на першому етапі на 20%, до Дня шахтаря ще на 30%, а до кінця року на 100%.

Переговори страйкуючих шахтарів з керівництвом ПрАТ «Євраз «Суха балка», які згодом приєдналися до протесту, ще не завершилися.

На ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» до мітингарів приєдналися гірники шахти «Артем-1». Адміністрація підприємства брала тайм-аут до 19 травня. У четвер, 18 травня, генеральний директор ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Парамжит Калон оголосив про підвищення заробітних плат робітників основних професій на 70% з 1 травня 2017 року.

«Євраз» є вертикально-інтегрованою металургійною та гірничодобувної компанією з активами в Росії, Україні, США, Канаді, Чехії, Італії та Казахстані. Компанія входить в число найбільших виробників сталі в світі. Об'єднує близько 80 000 співробітників по всьому світу. У 2016 році «Євраз» виробив 13,5 млн тонн сталі. Консолідована виручка за 2016 рік склала 7 713 млн дол. США. Акціонерами Євраз-Холдингу є росіяни - мільярдер, підприємець, колишній губернатор Чукотського автономного округу Роман Абрамович (понад 30% акцій), підприємець, голова ради директорів і великий акціонер Євраз Груп Олександр Абрамов (21,55% акцій), в межах 10% акцій мають президент Євраз Груп Олександр Фролов та ін.

Основні власники КЗРК (Криворізького залізорудного комбінату) – фінансово-промислова група «Приват» Геннадія Боголюбова та Ігоря Коломойського.

Ключовий співвласник ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (колишній Криворіжсталь) - англійський бізнесмен індійського походження, мільярдер Лакшмі Міттал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-