Гройсман поговорив із Нетаньягу: Україна пропонує Ізраїлю якісні харчі

Гройсман поговорив із Нетаньягу: Україна пропонує Ізраїлю якісні харчі

Укрінформ
Прем’єр-міністр  Володимир Гройсман та Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу обговорили можливості поглиблення двостороннього співробітництва у сферах ІТ-технологій та кібербезпеки, науки і освіти, сільського господарства та туризму.

Ці теми порушувалися у ході офіційного візиту Гройсмана до Ізраїлю, інформує Урядовий портал.

"Ізраїль та Україна є стратегічними партнерами, ми маємо багато сфер, в яких можемо якісно співпрацювати. Зокрема, у сільському господарстві, ІТ-технологіях, науці, освіті, охороні здоров'я - там, де ми можемо отримати спільний досвід і якісний результат", - сказав Гройсман.

Так, у сфері ІТ та інновацій Україна зацікавлена у впровадженні цифрових послуг в державному секторі, залученні технічної та експертної допомоги у створенні державної мережі надання широкосмугового доступу до Інтернету, зазначив Прем’єр. Він підкреслив необхідність розширення співробітництва країн щодо протидії кіберзлочинності та кібертероризму.

"Україна максимально зацікавлена в розширенні співпраці з Ізраїлем в галузі науки та досліджень, інновацій, обміні досвідом в сфері державної та приватної підтримки новітніх науково-технічних розробок, старт-апів", - наголосив Гройсман.

Він запропонував ізраїльській стороні налагодити відповідне співробітництво між Національною радою України з питань розвитку науки і технологій, створеною у квітні 2017 року під його головуванням, та відповідними інституціями Ізраїля. Глава уряду також виступив за активізацію зусиль для проведення вже найближчим часом першого засідання спільного комітету з імплементації програми науково-технологічного співробітництва, підписаної у грудні 2015 року, а також підготовки та підписання програми співробітництва в галузі освіти, науки, культури, молоді та спорту між країнами на 2017-2019 роки.

Окремо Гройсман наголосив на необхідності розширення співпраці у сфері сільського господарства, подальшої активізації двосторонньої торгівлі в галузі та закликав до збільшення можливостей українського експорту якісної і доступної продукції сільського господарства і харчової промисловості на ринок Ізраїля, зокрема, він закликав країну-партнера відновити експорт українських столових яєць до Ізраїлю та зняти відповідну заборону.

Також серед пріоритетних напрямків співробітництва із Ізраїлем для України, за його словами, - подальша лібералізація ринку повітряних перевезень та зняття будь-яких обмежень щодо кількості рейсів на авіамаршрутах між державами.

Крім того, глава українського уряду підкреслив зацікавленість України у розвитку туризму із Ізраїлем та запропонував провести у 2017 році чергове засідання Українсько-Ізраїльської робочої групи зі співпраці у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-