Страйк у Кривому Розі: компромісу з шахтарями ще не знайшли

Страйк у Кривому Розі: компромісу з шахтарями ще не знайшли

Укрінформ
У Кривому Розі продовжуються переговори страйкуючих шахтарів з керівництвом ПрАТ "Євраз "Суха балка". Результату, який би вдовольнив і гірників, і керівництво, ще не досягнуто.

Як повідомив у Facebook гірничий майстер і голова ППО НПГК ПрАТ "Євраз "Суха балка" Сергій Барабашук, робоча група із представників найманих працівників та представників роботодавця ПрАТ "Євраз "Суха балка", розглядаючи вимоги страйкарів у суботу, вирішила перенести на 14 годину понеділка, 15 травня.

З протоколу засідання робочої групи випливає, що "у представників найманих працівників для ухвалення рішення не було повноважень, затверджених на загальних зборах від 12 травня".

Цим протоколом представники найманих працівників також гарантують, що до моменту розгляду та ухвалення рішень щодо вимог працівників до ПрАТ "Євраз "Суха балка", шахтарі не будуть здійснювати будь-яких акцій протестів (невиїзд з шахти, відмова від виконання робіт, блокування залізничних чи автомобільних шляхів), проведення мітингів, пікетів чи іншим шляхом дестабілізувати ситуацію.

Раніше голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець повідомив, що керівництво ПрАТ "Євраз "Суха Балка", виманивши гірників на поверхню нібито для переговорів, відмовилося від своїх обіцянок і говорило про можливе підняття заробітної плати з червня лише на 10%.

Як відомо, шахтарі чотирьох шахт Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК), які вийшли на протест з 4 травня, домоглися підвищення заробітної плати на першому етапі на 20%, до Дня шахтаря ще на 30%, а до кінця року на 100%.

Адміністрація ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг", де гірники шахти "Артем-1" теж приєдналися до вимог з підвищення заробітної плати, взяла тайм-аут до 19 травня.

Профспілки стверджують, що трудові колективи залишають за собою право повторити протест, якщо їхні вимоги не будуть виконані.

"Євраз" є вертикально-інтегрованою металургійною та гірничодобувної компанією з активами в Росії, Україні,  США, Канаді, Чехії, Італії та Казахстані. Компанія входить в число найбільших виробників сталі в світі. Об'єднує близько 80 000 співробітників по всьому світу. У 2016 році "Євраз" виробив 13,5 млн тонн сталі. Консолідована виручка за 2016 рік склала 7 713 млн дол. США. Акціонерами "Євраз-Холдингу" є росіяни - мільярдер, підприємець, колишній губернатор Чукотського автономного округу Роман Абрамович (понад 30% акцій), підприємець, голова ради директорів і великий акціонер "Євраз Груп" Олександр Абрамов (21,55% акцій), в межах 10% акцій мають президент "Євраз Груп" Олександр Фролов та ін.

Основні власники КЗРК (Криворізького залізорудного комбінату) – фінансово-промислова група "Приват" Геннадія Боголюбова та Ігоря Коломойського.

Ключовий співвласник ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" (колишній Криворіжсталь) - англійський бізнесмен індійського походження, мільярдер Лакшмі Міттал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-