Порошено вважає приватизацію єдиним виходом у ситуації з ОПЗ

Порошено вважає приватизацію єдиним виходом у ситуації з ОПЗ

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вважає єдиним виходом із ситуації приватизацію Одеського припортового заводу.

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо Одеського припортового заводу, я вважаю абсолютно неприйнятним його банкрутство. Думаю, що уряд вживе вичерпних заходів для того, щоб не допустити банкрутства. В тому числі і переговори, і судові процеси за межами України. Єдиний вихід з цього приводу, до речі це стосується не лише Одеського припортового, -  є приватизація. Приватизація як ліквідація потенційного джерела корупції», - наголосив глава держави.

Він висловив сподівання, що буде запропонована нова кандидатура Фонду держмайна і буде запрошений новий радник.

«Сподіваюся, що буде запропонована нова кандидатура фонду державного майна, буде запрошений новий радник і восени ми можемо мати чітку ясність, чітку картину щодо темпів і термінів приватизації Одеського припортового заводу. Іншої альтернативи я не бачу», - зазначив глава держави.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у четвер на засіданні уряду дав доручення керівництву Фонду державного майна та Міністерства юстиції вжити всіх необхідних заходів для захисту інтересів держави та захисту державного майна у справі навколо потенційного банкрутства Одеського припортового заводу. 

Раніше керівник Фонду держмайна України Дмитро Парфененко повідомив, що наразі в судовому порядку визнано борг ОПЗ, який становить 193 млн дол. плюс пеня й штрафи, що відкриває потенційний шлях до банкрутства підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-