Україна посилить співпрацю щодо управління відходами - Мінекології

Україна посилить співпрацю щодо управління відходами - Мінекології

Укрінформ
Україна номінувала представника для участі у роботі органу Стокгольмської конвенції про стійкі органічні забруднювачі – Комітету з розгляду нових стійких органічних забруднювачів. 

Про це повідомляє Міністерство екології та природних ресурсів України.

"Від України було номіновано представника для участі у роботі органу Стокгольмської конвенції – Комітету з розгляду нових стійких органічних забруднювачів, повноваження якого розпочнуться з травня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що висування представника відбулося в Женеві (Швейцарія) у рамках участі України у низці міжнародних нарад, зокрема XIII наради Конференції сторін Базельської конвенції про контроль за транскордонними перевезеннями небезпечних відходів та їх видаленням, VIII наради Конференції сторін Роттердамської конвенції про процедуру попередньої обгрунтованої згоди стосовно окремих небезпечних хімічних речовин і пестицидів у міжнародній торгівлі та VIII наради Конференції сторін Стокгольмської конвенції про стійкі органічні забруднювачі. Вони тривали з 24 квітня по 5 травня 2017 року.

Як розповів заступник міністра екології та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції Микола Кузьо, головні питання, які розглядалися під час проведення нарад, стосувалися стану імплементації Конвенцій, надання технічної та фінансової підтримки сторонам, подання звітності про стан виконання Конвенцій та включенням нових речовин до додатків до Роттердамської та Стокгольмської Конвенцій.

«Для України це можливість перейняти передовий досвід та отримати інформацію про найкращу практику для поліпшення співробітництва  в рамках трьох конвенцій. Це - також можливість отримати спільні проекти для впровадження цих міжнародних угод в Україні, які б дозволили уникнути небажаного дублювання зусиль та сприяли  економії коштів», - сказав Кузьо.

Як голова української делегації він узяв участь у сегменті високого рівня, тема якого - «Майбутнє без токсичності: раціональне регулювання хімічних речовин та відходів».

«Під час дискусії на політичному рівні обговорювався порядок денний у галузі сталого розвитку на період до 2030 року та  можливості зміцнення виконання конвенцій через партнерство задля скорочення відходів та забруднення і майбутнього без токсичних речовин», - резюмував заступник міністра.


Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-