У Кривому Розі шахтарі однієї з шахт, що страйкували, вийшли на поверхню

У Кривому Розі шахтарі однієї з шахт, що страйкували, вийшли на поверхню

Укрінформ
Шахтарі однієї з двох шахт ПАТ «Євраз Суха балка», які більш ніж півтори доби не входили на поверхню після зміни, вимагаючи підвищення заробітних плат, піднялись із забою.

За інформацією гірників, працівники шахти «Ювілейна» вийшли з забою для спілкування з адміністрацією підприємства на поверхні, гірники другої шахти – «Фрунзе» – досі перебувають під землею, повідомляє Радіо Свобода.

Як повідомив керівник обласної організації Всеукраїнської профспілки «Свобода праці», член Страйкового комітету Кривбасу Ігор Токовенко, блокування під’їзних залізничних колій до підприємства шахтарями триває.

«І переговори тривають, і зупинка роботи триває. Навіть якщо люди вийшли з шахти на поверхню, це не значить, що шахта працює. Блокування залізничних колій триває, відповідно, не відвантажується продукція. Люди налаштовані рішуче», – сказав Токовенко.

Раніше у прес-службі підприємства «Євраз Суха балка» Радіо Свобода повідомили, що «керівництво веде конструктивний діалог із шахтарями на їхніх робочих місцях». Стан здоров’я робітників під постійним контролем медиків, додали у прес-службі.

Як повідомляв Укрінформ, 4 травня шахтарі чотирьох шахт Криворізького залізорудного комбінату - «Родіна», «Октябрська», «Гвардійська», «Тернівська» не вийшли після нічної зміни на поверхню. Під землею, на глибині 315 метрів, вони провели профспілкові збори і вимагали підвищити зарплату для робітників основних професій до рівня 2012 року, тобто еквівалента 1000 доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-