Аналітики не виключають суттєвого зниження долара до кінця літа

Аналітики не виключають суттєвого зниження долара до кінця літа

Укрінформ
Гривня може продовжити зміцнюватися щонайменше до середини або навіть кінця літа, за цей час долар може впасти в ціні на 1-1,5 грн.

Про це йдеться в аналізі ринку,  наданому Укрінформу форекс-компанією Альпарі.

"На цьому тижні зниження долара може бути продовжено. До початку наступного тижня офіційний курс долара і його вартість на міжбанку може знизитися до 26,6 грн, готівковий долар у банках котируватиметься з 26,4/26,6 грн", - йдеться в повідомленні.

При цьому, долар продовжив своє зниження до гривні на всіх сегментах валютного ринку, причому темпи його падіння прискорилися до 0,4-0,5% за тиждень. За минулий тиждень офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 26,86 грн до 26,73 грн, або на 0,5%. Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей же час знизився з 26,81 грн до 26,68 грн, або на ті ж 0,5%. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку в банках знизилися за тиждень з 26,63/26,87 до 26,49/26,76. Таким чином, купівля знизилася на 0,5%, а продаж - на 0,4%, при цьому спред між середнім продажем і середньої покупкою розширився за тиждень з 0,9% до 1,0%.

Основна причина тривалого зміцнення гривні - сприятливе зовнішнє середовище для основних експортних товарів. НБУ України у своєму інфляційному звіті за перший квартал звертає увагу на поліпшення цінової кон'юнктури для українських експортерів у першому кварталі порівняно з четвертим кварталом минулого року. У першу чергу, мова йде про високі ціни на сталь, залізну руду і зернові культури. Природно, сприятлива ситуація не  триватиме надто довго. На думку Нацбанку, до кінця поточного року цінова кон'юнктура поступово скоригується у бік пониження. Зокрема, починаючи з середини другого кварталу, можна очікувати здешевлення залізної руди на тлі скорочення імпорту руди Китаєм, а також збільшення пропозиції з боку США, Австралії та Бразилії. Прогноз регулятора означає, що гривня може продовжити зміцнюватися щонайменше до середини або навіть кінця літа. За цей час долар може впасти в ціні ще на 1-1,5 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-