Гройсман: Завдяки децентралізації місцеві бюджети зросли на 30-40%

Гройсман: Завдяки децентралізації місцеві бюджети зросли на 30-40%

Укрінформ
Під час децентралізації повноваження і фінансові ресурси влади на місцях були врівноважені, і наразі регіональна влада має розвивати реальний сектор економіки.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Асоціації міст в Харкові, повідомляє Урядовий портал.

«Ми збалансували і ваші повноваження, і ваші фінансові ресурси. І найголовніше, що зараз ви (регіони) маєте стати активними учасниками економічного зростання. Хочу закликати вас розвивати реальний сектор економіки... Ось в чому моя ідеологія», - сказав глава уряду.

За його словами, реформа децентралізації вже дала змогу збільшити місцеві бюджети, однак разом із можливостями реформа вимагає й відповідальності.

«Ключова реформа - децентралізація - вимагає від нас максимальної відповідальності. Бюджети місцеві зросли на 30-40%, ми почали формувати самодостатню основу для об’єднання територіальних громад по всій країні», - сказав Гройсман.

Він нагадав, що процес передачі повноважень триває з 2014 року, і нині ситуація суттєво змінилася - і на законодавчому рівні, і на рівні можливостей місцевої влади. За словами Прем'єр-міністра, до того часу про децентралізацію ніхто не замислювався, натомість повноваження й фінансові ресурси «варварськи відбиралися». А в 2014 році Президент і уряд Арсенія Яценюка заявили про свою готовність підтримати й зміцнити регіони.

Водночас Гройсман зазначив, що завдяки децентралізації збільшилися не тільки фінансові можливості регіонів - розширено і їхні адміністративні повноваження, а це дозволяє створювати на місцях прозорі офіси надання адміністративних і соціальних послуг.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Прем'єр-міністр у Шевченківському районі Харкова проінспектував Центр надання адміністративних послуг, який працює у форматі «Прозорий офіс». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-