Гройсман каже, що у питанні земельної реформи не варто поспішати

Гройсман каже, що у питанні земельної реформи не варто поспішати

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман переконаний, що у питанні земельної реформи й запровадження ринку обігу земель в Україні потрібно рухатися виважено і не поспішати.

Про це він заявив, виступаючи у п'ятницю на форумі "Уряд під мікроскопом: підсумки року роботи та виклики", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Треба в цьому питанні, надзвичайно чутливому для України, рухатися дуже професійно і дуже виважено. Ту модель, яку ми можемо запропонувати - це продаж фізичним особам-українцям з обмеженням до 200 гектарів і це може бути добрим початком якісної земельної реформи. Не треба тут поспішати, тому що якщо поспішимо, ми можемо, на превеликий жаль, отримати не позитив, а негатив від цієї реформи", - підкреслив Гройсман.

Глава уряду також висловив сподівання, що підходи до земельної реформи, напрацьовані спільно зі Світовим банком, сприятимуть розвитку фермерського руху в Україні.

"Це (фермерство - Ред.) теж запорука нашого успіху, нашої конкурентності й зайнятості. Вважаю, що такий підхід може змінити модель української економіки із сировинного типу на тип, який створюватиме додану вартість в Україні", - наголосив Прем'єр-міністр.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-