Луценко: Держава відсудила авіакомпанію у Коломойського

Луценко: Держава відсудила авіакомпанію у Коломойського

Укрінформ
У четвер, 30 березня, господарський суд зобов’язав списати на користь держави 94,5% акцій ВАТ "Авіаційна компанія "Дніпроавіа".

Про це Генпрокурор Юрій Луценко пише у Фейсбуці. 

"Сьогодні рішенням господарського суду за представництва Дніпропетровської обласної прокуратури 94,5% акцій ВАТ "Авіаційна компанія "Дніпроавіа" зобов'язано списати на користь держави", - зазначає він.

Нагадаємо, міський голова Дніпра Борис Філатов розповів про проблеми з місцевим аеропортом, в якому заправляє Коломойський: "У мене дві проблеми в Дніпрі – (будівництво доріг) і аеропорт, але його прибираємо за дужки, бо розуміємо, хто там господарює".

а уточнююче запитання Філатов відповів: "Ну як хто, всі ж розуміють хто. Компанія "Дніпроавіа" або МАУ (акціонер Ігор Коломойський - УП), чи як вона там називається".

У березні минулого року генеральна прокуратура перевіряла законність приватизації "Дніпроавіа". В ухвалі суду зазначалося, що посадові особи ФДМ, діючи в інтересах ТОВ "Галтера", під час приватизації 94,57% державного пакету акцій "Дніпроавіа" підготували рецензію і затвердили висновок спільного підприємства "Увекон" щодо вартості акцій авіакомпанії в сумі 58,4 млн грн. В результаті авіакомпанією після приватизації через "Галтера" володіє фінансово-промислова група "Приват", співвласником якої є бізнесмен Ігор Коломойський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-