Україна може купувати вугілля у США, Австралії або Південній Африці - Гройсман

Україна може купувати вугілля у США, Австралії або Південній Африці - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр УкраІни Володимир Гройсман не виключає того, що наша держава буде купувати вугілля у Сполучених Штатів Америки, Австралії або Південній Африці.

Про це глава уряду сказав у вечірньому ефірі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зараз будемо його купляти за валюту. Це або Сполучені Штати Америки, або Австралія, або Південна Африка. Це надзвичайно серйозно"'- сказав Гройсман.

Він наголосив на тому, що свого часу уряд Арсенія Яценюка зробив велику роботу, а уряд Гройсмана її продовжив, заради того, щоб претворити Україну на незалежну від російського газу державу.

"Ми вже понад 500 днів живемо без краплини російського газу. Ми вибрали код на те, щоб здобувати український газ з українських надр, і в цьому році ,я думаю, що ми більше ніж на пів мільярда кубів збільшимо здобування власного газу. Це означає, що на 500 мільйонів ми придбаємо менше за валюту, а це і є наша енергетична незалежність", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Він також вкотре прокоментував ситуацію із "вугільною блокадою". Гройсман вважає, що багато з тих, хто здійснює блокаду непідконтрольних територій Донбасу, щиро серцем вболівають за Україну, але їхні дії мають зворотний ефект.

Нагадаємо: 26 грудня 2016 року низка ветеранів добробатів оголосили про початок блокади товарів з так званої "ЛДНР". Через це Україна не отримує вугілля та інші товари з окупованих територій.

У січні були заблоковані дві залізничні гілки в Луганській області. На початку лютого учасники блокади перекрили залізничний переїзд поблизу Бахмута Донецької області, наприкінці місяця вони відкрили перший редут на маріупольському напрямку.

15 лютого уряд ухвалив постанову щодо запровадження тимчасових надзвичайних заходів в енергетичній сфері заради мінімізації використання вугілля антрацитової групи.

2 березня у штабі акції заявили, що почався перехід до наступного етапу – блокування автомобільних доріг, і вже 4 березня учасники торгової блокади Донбасу відкрили новий пост у місті Конотопі.

6 березня керівництво терористичних груп повідомило про початок постачання на територію Росії вугілля із захоплених українських шахт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-