Крадіжки на залізниці набувають масштабів соціальної проблеми - УЗ

Крадіжки на залізниці набувають масштабів соціальної проблеми - УЗ

Укрінформ
Кількість крадіжок та випадків розобладнання залізничної техніки та інфраструктури постійно збільшується й набуває масштабів соціальної проблеми, яка потребує термінового розв'язання.

За два місяці залізниця зазнала майже 9 млн грн збитків від крадіжок, що втричі більше, ніж за цей же період у 2016 році, заявляє ПАТ "Укрзалізниця".

За даними залізничників, у січні-лютому 2017 року воєнізована охорона виявила 781 крадіжку вантажів та майна залізниці на суму 8,9 млн грн. Розкрито 148 злочинів на суму 4,8 млн грн та затримано 160 осіб. Порівняно з аналогічним періодом 2016 року, коли було виявлено 527 крадіжок на суму 2,9 млн грн та затримано 111 осіб, кількість правопорушень збільшилася майже в 1,5 раза, а збитки зросли втричі.

У компанії вважають, що вирішувати цю проблему треба не лише силами залізничників, але й із залученням правоохоронних органів, місцевих адміністрацій та громадськості.

Як стверджується у повідомленні, основними об'єктами кримінальних посягань є залізнична колія та засоби сигналізації і зв'язку, тобто вироби із чорних та кольорових металів, які в більшості випадків злочинці здають до пунктів прийому металобрухту.

"При цьому чинним законодавством, а саме законом України "Про металобрухт" не передбачено ні переліку заборонених до приймання видів брухту чорних та кольорових металів, ні обов'язкової наявності у особи, яка приймає такий металобрухт, відповідного фаху для визначення його походження, а також не встановлено відповідальності за фактично вчинені правопорушення Кримінальним кодексом України, у зв'язку з чим пункти прийому металобрухту безкарно можуть приймати викрадені металеві деталі, вузли чи елементи залізничної інфраструктури", - наголошують в Укрзалізниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-