Гройсман планує розвивати транзит товарів з Азербайджаном

Гройсман планує розвивати транзит товарів з Азербайджаном

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що Україна та Азербайджан мають перспективи щодо активізації співпраці у сфері транзиту товарів.

Про це він сказав під час зустрічі з міністром економіки Азербайджанської Республіки Шахином Мустафаєвим у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як ви знаєте, в односторонньому порядку Росія перекрила нам транзит через свою територію товарів, що не вкладається у жодну логіку. Тому ми максимально зацікавлені в тому, щоб використовувати можливості міжнародного транспортного маршруту. І я вважаю, що є про що говорити і що покращити, щоб переміщення товарів було інтенсивнішим", - сказав Гройсман.

Він нагадав, що у 2014 році з України в Азербайджан та навпаки було перевезено 450 вагонів товарів, а в 2016 - майже 3 тисячі вагонів. "Тобто є перспективи щодо збільшення", - додав Прем’єр-міністр.

Він також констатував активізацію останнім часом контактів між представниками двох країн у різних сферах.

"Приємно відзначити, що сьогодні Азербайджан дивиться на Україну достатньо позитивно з точку зору інвестицій. У нас є ваші компанії, які працюють в країні. Я б сказав, що вони якісно роблять свою справу, і ми раді, що можемо поглибити нашу співпрацю", - наголосив Гройсман.

Як заявив у свою чергу міністр економіки Азербайджанської Республіки Шахин Мустафаєв, його країна не змінює свою позицію щодо підтримки територіальної цілісності України.

"Наші країни успішно співпрацюють у рамках міжнародних організацій - ООН, ОБСЄ, Європейського Союзу й взаємно визнають територіальну цілісність і суверенітет один одного. Я хочу підкреслити, що це тверда позиція Азербайджану, уряду Азербайджану, Президента Азербайджанської Республіки — він неодноразово заявляв, що питання територіальної цілісності й суверенітету є пріоритетним. І ця позиція завжди залишається незмінною", - зазначив Мустафаєв.

Нагадаємо, 1 січня 2016 року президент Росії Володимир Путін підписав указ, який забороняє прямі транзитні перевезення вантажів з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-