Гройсман: У нас є ідея про абсолютно публічні торги вугілля

Гройсман: У нас є ідея про абсолютно публічні торги вугілля

Укрінформ
Найближчим часом міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик презентує план модернізації шахт в Україні.

Про це розповів Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час обговорення з експертами шляхів лібералізації та реформування енергетичного сектору, інформує Урядовий портал.

Так, Глава уряду нагадав, що нещодавно дав доручення міністру енергетики розробити план осучаснення українських шахт, і пообіцяв, що незабаром такий план буде оприлюднено.

"Треба побудувати якісну роботу з продажу вугілля в Україні. У нас є ідея про створення майданчика, на якому ми могли б отримати абсолютно публічні торги вугілля. Відповідну роботу ми в уряді проводимо. Я думаю, що декілька компонентів: реструктуризація шахт і наведення там порядку, нові механізми торгівлі і створення умов імпорту (електричної енергії — ред.) - і буде позитивна історія", - сказав Гройсман.

Він також додав, що цього року уряд визначив 1,8 млрд грн на реструктуризацію шахт.

Прем’єр-міністр наголосив на необхідності формування комплексного підходу, який дозволить викорінити наявні нині проблеми. На його переконання, потрібна чітка стратегія наведення ладу щодо діяльності та утримання шахт, запровадження прозорого ринку вугілля, вирішення питання імпорту електричної енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-