Насалик назвав ціну українського вугілля

Насалик назвав ціну українського вугілля

Укрінформ
В Україні працює як мінімум 18 шахт, що видобувають вугілля за ціною вище 1730 грн за тонну.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик на позачерговому засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні газова група продається і реалізовується за ціною 1730 гривень, але тільки 4 шахти в Україні вписуються в цю загальну ціну", - сказав Насалик.

За його словами, на підконтрольній Україні території працюють як мінімум 18-20 шахт, що добувають вугілля за ціною вище 1730 грн. Міністр зазначив, що, приміром, на шахті "Бутанська" ціна видобутку вугілля становить 2800 грн.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2016 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила ринкову методику розрахунку оптової ціни електроенергії, яка базується на європейському індексі цін на вугілля. За інформацією голови комісії Дмитра Вовка, гранична ціна на вугілля мала формуватися на основі ціни (індекс API2), яка формується в результаті торгів на біржі в Роттердамі (Нідерланди), разом з вартістю транспортування цього вугілля на внутрішній ринок - так звана формула "Роттердам плюс транспорт" ("Роттердам+").

10 лютого 2017 року Насалик заявив, що ціна українського вугілля становить 1730 грн за тонну, що вдвічі менше за ціну, що утворилася б за формулою "Роттердам+". За його словами, на сьогодні в оптову ціну електроенергії не закладена ціна вугілля за формулою "Роттердам+".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-