Цьогоріч немає підстав для підвищення ціни на газ - Розенко

Цьогоріч немає підстав для підвищення ціни на газ - Розенко

Укрінформ
Ціни на газ для населення виведені на економічно обгрунтований рівень, жодного підвищення цього року не повинно бути.

Про це в ефірі Еspreso.tv розповів віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, коментуючи заяви головного комерційного директора Нафтогазу Юрія Вітренка щодо можливого підвищення цін на газ на 40% для населення.

"Я не розумію, нащо сьогодні збурювати суспільство і робити такі неоднозначні заяви. На сьогодні немає жодних підстав щодо підвищення ціни на газ для населення. Ми пішли на непрості речі, щоб зрівняти ціну на газ в минулому і позаминулому роках. Ціни на газ для населення вже виведені на економічно обгрунтований рівень. Жодного підвищення ціни на газ цього року не повинно бути", - сказав Розенко.

За його словами, також не повинно бути цього року жодного підвищення інших тарифів на житлово-комунальні послуги. Тому уряд буде запобігати будь-яким спробам заробити дивіденди на цьому питанні.

Раніше головний комерційний директор Нафтогазу України Юрій Вітренко заявляв, що ціни на природний газ для населення з 1 квітня 2017 року можуть зрости на 40%, якщо не будуть продовжені покладені на НАК Нафтогаз України спеціальні зобов'язання з продажу газу для населення на пільгових умовах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-