Гройсман проти

Гройсман проти "роттердамських" цін на електрику

Укрінформ
Потрібно від трьох до п'яти років для відмови України від застосування антрациту.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на засіданні уряду у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для того, щоб провести модернізацію і відмовитися від цього вугілля, і перейти на газову групу, яка видобувається у підконтрольних регіонах, нам треба 3-5 років та ще кожного року інвестиції у розмірі не менше 15 млрд грн", - сказав Гройсман.

За його словами, Україна споживає 24 млн тонн енергетичного вугілля, з них 9 млн тонн вугілля групи "А", яке використовується на ТЕС, видобувається на непідконтрольній території.

Водночас Гройсман заявив, що в тариф на українську електроенергію не можна закладати вугілля за ціною у порту Роттердама.

"Я чую зараз, що в тарифі закладений "Роттердам +", але це не так, тому що у Роттердамі вугілля коштує близько 3 тис. грн., а в тарифі воно враховується близько 1700 грн. Чи не так? Тому 3 тис. грн – це фейк, який намагаються нав'язати українському суспільству. У "Роттердамі" сьогодні купувати вугілля неможливо з однієї причини, воно майже вдвічі коштує більше, ніж закладено в ціну української електроенергії", – сказав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-