Укрцукор не проти скасування мінімальних цін

Укрцукор не проти скасування мінімальних цін

Укрінформ
НАЦУ "Укрцукор" підтримало рішення Міністерства економічного розвитку та торгівлі України щодо скасування державного регулювання цін на продукти харчування.

Про це повідомила прес-служба Національної асоціації цукровиків України.

"Ми однозначно підтримуємо таке прогресивне рішення Мінекономіки, адже такі "мінімальні ціни" ніколи не впливали і не будуть впливати на ринок. Держава, в принципі, не повинна втручатись в питання ціноутворення. Якщо ми говоримо про захист соціально незахищеного населення, то слід розділити світовий досвід впровадження соціальних карток, за якими діє спеціальна ціна для конкретної групи людей. Діюча в Україні система граничного обсягу надбавок на певні категорії продуктів – це чистої води популізм, який вигідний лиш політикам в період передвиборчої кампанії. Бізнес не працюватиме собі в збиток, тому не треба перекладати проблеми держави на плечі бізнесу, - прокоментував голова НАЦУ "Укрцукор" Андрій Дикун.

На думку цукровиробників держрегулювання є застарілим та непотрібним механізмом. У прес-службі додають, що не варто боятись зникнення так званих "соціальних продуктів".

Генеральний директор ТОВ "Юкрейніан Шугар Компані" Володимир Палієнко підкреслив, що виробники не можуть ставити такі ціні, за якими споживач не буде спроможний купувати продукт. За його словами собівартість цукру у 2017 році складає більше 10 тисяч гривень за 1 тонну без ПДВ. Палієнко пояснює це тим, що дорогі сировина, паливо та логістика. На його думку сьогоднішня ціна на цукор є прийнятною.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку та торгівлі України має намір запропонувати Кабінету Міністрів України скасувати державне регулювання цін на продукти харчування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-