Очищення ринку: в НБУ кажуть, загалом зникли 87 банків

Очищення ринку: в НБУ кажуть, загалом зникли 87 банків

Укрінформ
У Національному банку стверджують, що наразі залишилось два банки, по яких триває процедура легалізації власників - це банк ПАТ "КБ"Гефест" і банк АКБ "Новий".

Про це під час прес-конференції, присвяченій огляду роботи банківської системи (2016 р.), сказала заступник голови НБУ Катерина Рожкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Залишилось два банки, по яких триває процедура легалізації власників - це банк "Гефест" і банк "Новий", - сказала Рожкова.

Вона зазначила, що за період очистки банківської системи від ненадійних банків, з ринку було виведено 87 банків, з них 55 банків пішли з ринку через втрату ліквідності, а решта 32  банки були виведені з ринку по інших причинах.

"Було виведено 87 банків, з них 14 банків - виключно за результатами фінансового моніторингу чи шахрайства, виведення 7 банків було пов'язано з тим, що вони були розташовані та працювали в зоні АТО чи Криму, ще 5 банків пішли з ринку за рішенням власників, 6 банків було виведено з ринку по причині непрозорої структури власності. Тобто 32 банки пішли по причинах не пов'язаних з кризовими явищами, лише 55 банків пішли з ринку по причинах неплатоспроможності та втраті ліквідності", - додала Рожкова. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-