Ощадбанк спільно з Western NIS Enterprise Fund надав другий соціальний кредит

Ощадбанк спільно з Western NIS Enterprise Fund надав другий соціальний кредит

Укрінформ
Краматорське учбово-виробниче підприємство українського товариства сліпих отримало в Ощадбанку кредит у рамках спільної з Western NIS Enterprise Fund програми кредитування соціальних підприємств.

Підприємство, на якому 60% працюючих є людьми з порушеннями  зору,  спеціалізується на виробництві гофрокартону та виробів з нього. Отримані кошти сприятимуть нарощенню обсягів виробництва та конкурентоспроможності підприємства, що в свою чергу надасть можливість стабільно виплачувати  заробітну плату та надавати співробітникам матеріальну допомогу на лікування, забезпечувати їх  житлом, оздоровлювати, створювати умови для соціально-культурного розвитку. Про це повідомили у прес-службі Ощадбанку.

«Ощадбанк продовжує розбудову інклюзивного суспільства в Україні. Головна мета – рівні можливості для всіх. Першими в Україні ми розпочали відкриття інклюзивних банківських відділень у різних містах. Минулого року було започатковано важливий проект «Соціальне підприємництво» на підтримку бізнесу з соціальною складовою. Ощад вважає обов’язком соціально відповідального банку підтримувати підприємства, які не лише розвивають малий та середній бізнес у надскладних умовах, а й допомагають людям з інвалідністю працювати і отримувати гідну заробітну плату», – зазначив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

«Доступний кредит – значний соціальний ефект. Це підхід Програми соціального інвестування WNISEF. Ми шукаємо підприємства, які пропонують системні рішення складних соціальних проблем у громадах за допомогою підприємницьких підходів, і які ми кваліфікуємо, як соціальні підприємства. Знаючи, що такі компанії менш конкурентоздатні на ринку ми пропонуємо більш доступні фінансові ресурси для розвитку, натомість очікуємо ціннішого – покращення якості життя вразливих груп населення», –  повідомив керівник Програми соціального інвестування Western NIS Enterprise Fund Василь Назарук.

Програма «Соціальне підприємництво» надає можливість підприємствам малого бізнесу, які в рамках своєї діяльності забезпечують реалізацію соціальних проектів та ініціатив або вирішують певні соціальні питання щодо незахищених верств населення, отримати кредит у національній валюті за економічно привабливими  ставками (від 5% до 10% річних). Перевага надається проектам на підтримку перш за все громадян України, які потерпіли від конфлікту на сході країни, у т.ч. вимушених переселенців з південних та східних регіонів, людей з інвалідністю, малозабезпечених жінок та представників інших незахищених соціальних груп.    

Перший соціальний кредит було надано колективному підприємству «Садовод» у Черкасах. Соціальною складовою діяльності компанії є забезпечення лікарняних закладів продуктами харчування та сприяння самозайнятості сільського населення Черкаського району.

З детальними умовами програми можна ознайомитись за посиланням: http://www.oschadbank.ua/ua/business/loans/socializing/ 

Ощадбанк - провідний український банк із найбільш розгалуженою мережею установ. Банк працює у всіх фінансових секторах. Серед його клієнтів підприємства малого і середнього бізнесу, а також найбільші компанії України. Ощадбанк першим з державних банків розпочав впровадження Стратегії розвитку, розробленої за участю міжнародної аудиторської компанії PWC. Ощадбанк має закріплену законом державну гарантію повного збереження грошових коштів громадян, довірених банку. Ліцензія НБУ №148 від 05.10.2011 р. Контакт-центр: 0800210800 (безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів по території України).

Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом 150 млн. дол. США, заснований за допомогою уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Фонд має понад 20 років досвіду успішного інвестування в підприємства малого та середнього бізнесу. Загалом фонд інвестував 168 млн. дол. США у 118 компаній (приблизно 25 000 працівників) та зробив можливим залучення 1,4 млрд. дол. США в компанії України та Молдови.

Починаючи з 2015 року фонд реалізовує програму технічної допомоги в Україні та Молдові на загальну суму 35 млн. дол. США. Основними аспектами програми є сприяння експорту, місцевий економічний розвиток, соціальне інвестування та економічне лідерство. WNISEF забезпечує фінансування інноваційних високоефективних програм, що спрямовані на здійснення реформ та змінюють життя звичайних людей. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-