Роман Насіров, голова Державної фіскальної служби України
Ми очікуємо поглиблення співпраці з новою адміністрацією США
02.02.2017 11:27

- Поясню, є два питання. Основна місія, яка працює з Урядом України та НБУ - це та місія, яка підписує меморандум та виділяє кошти. З нами ж працює фіскальний департамент МВФ, оскільки так чи інакше ми є основним наповнювачем українського бюджету. Для них важливо зрозуміти, що ми робимо правильні речі, перебуваємо на вірному шляху реформування, що пропозиції, які ми втілюємо, дають свої результати. 

Протягом останніх двох років ми показували приблизно на 25-30% збільшення надходжень. У 2015-2016 рр. - абсолютно стабільні з точки зору наповнення державного бюджету, так само ми дивимось на 2017 рік. І це ті питання, по яких ми працюємо. 

Що стосується основної місії МВФ, то, зрозуміло, ми також зустрічаємося з ними, коли вони приїжджають до Києва. Але це вже питання більше в компетенції уряду і Національного банку.

- Минулого року Україна і США підписали угоду про співпрацю в митній сфері. Що це змінило на практиці? Крім того, зараз відбуваються зміни в керівництві адміністрації США, як це взагалі може вплинути на ту співпрацю, що вже існує?

- Думаю, співпрацю ми можемо тільки збільшити. Що стосується угоди, то ми більше ніж півроку працювали над тим, щоб її підписати між Державною фіскальною службою України і  Митно-прикордонною службою США. До цього ми взаємодіяли на основі домовленостей, що існували ще з часів Радянського Союзу. З літа минулого року ми працюємо в рамках нової угоди, яка передбачає, передусім, обмін інформацією, співпрацю між двома митними службами. 

Після цього до нас приїжджала велика місія з американського боку, вони проаналізували перші результати, зробили свої пропозиції щодо реформування. Зараз ми намагаємось консолідувати всі пропозиції, які маємо також від МВФ, Митно-прикордонної служби США, Місії Європейського Союзу, яка працює в Україні по митних питаннях і разом зі Всесвітньою митною організацією, яка краще за всіх може сказати як працюють митниці в різних країнах світу. Ми намагаємось уже фіналізувати стратегію, яка буде діяти в наступний період.

А що стосується співпраці з Митно-прикордонною службою США, ми щомісяця і щоквартально лише збільшували нашу взаємодію зі своїми американськими колегами.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-