Укрзалізниця не повинна бути заручницею особистих відносин - Гройсман

Укрзалізниця не повинна бути заручницею особистих відносин - Гройсман

Укрінформ
Успіх ПАТ "Укрзалізниця" не повинен стати заручником особистих відносин, переконаний Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів у середу, коментуючи попередні виступи міністра інфраструктури Володимира Омеляна та голови правління Укрзалізниці Войцеха Балчуна, повідомляє Урядовий портал.

"Я хочу досягти успіху української залізниці. Я буду підтримувати нові вагони, нові локомотиви, нові робочі місця, повне завантаження підприємств Укрзалізниці, якісні сервіси для пасажирів", - наголосив Гройсман.

Глава уряду закликав керівництво Міністерства інфраструктури до конструктивної взаємодії з ПАТ "Укрзалізниця".

"Міністр - це серйозна особа, яка має допомогти, підтримати і привести до успіху. Міністр не може дозволяти собі особистих відносин по відношенню до підлеглих. Я би не хотів, щоби особисті відносини зробили заручником успіх української залізниці. Для мене важливо, щоб українська залізниця була успішна", - наголосив прем'єр.

"Як прем'єр-міністр я зроблю все для того, щоб українська залізниця була успішна. Я думаю, що це те, що має нас об'єднувати", - підкреслив Гройсман.

"Треба розвиватися, працювати на Україну, і робити це разом, а чвари залишайте вдома", - наголосив він.

Прем'єр-міністр зауважив, що уряд прийняв рішення про підпорядкування Укрзалізниці Кабінету міністрів та пообіцяв його підписати.

"Що би я хотів сьогодні підтримати – це розвиток Укрзалізниці. Це одне з найбільших державних підприємств, компаній. Тут важливо, щоб кожна дія менеджменту була відкритою публічною, якісною. Тоді буде успіх", - зауважив раніше Гройсман.

Глава уряду зазначив, що у Міністерства інфраструктури залишається контроль над компанією, оскільки перший заступник міністра є головою наглядової ради Укрзалізниці: "Ви, як Міністерство інфраструктури, можете абсолютно повністю готувати нормативні акти, бути регуляторами усієї інфраструктури країни", - зауважив Гройсман, звертаючись до Омеляна.

Водночас Прем'єр-міністр зазначив, що перед керівництвом Укрзалізниці стоїть багато завдань, які треба вирішити в середньостроковій перспективі. Але за один день їх вирішити вкрай важко, наголосив Гройсман.

Так, за його словами, "не встиг Балчун вийти на роботу, йому вже вдягли на голову проблему 20 років, що немає вагонів в Україні. Що вони за два місяці зникли? Я думаю, раніше", - зауважив Гройсман.

Прем'єр-міністр підкреслив професійність нового керівника ПАТ "Укрзалізниця", що мав відповідний попередній фаховий досвід. Він також подякував керівництву Укрзалізниці за нормальне закінчення компанією 2016 року.

Гройсман наголосив, що компанія роками слугувала годівницею для корупціонерів. За 25 років незалежності були лише окремі роки, коли Укрзалізниця розвивалася.

Так, після запровадження державних закупівель через систему ProZorro було вже заощаджено 500 млн грн – "це все те, що постійно розходилося по кишенях. Тому і так важко сьогодні і менеджменту, і наглядовій раді боротися, тому що кожного разу доводиться комусь давати по руках, ліквідовувати якісь схеми".

Глава уряду переконаний, що план реформування компанії на 2017 рік, який ставлять перед собою наглядова рада і правління, є абсолютно реальним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-