Експерти прогнозують зниження долара в Україні

Експерти прогнозують зниження долара в Україні

Укрінформ
Протягом тижня офіційний курс долара може знизитися до 27,2 грн, на міжбанку до 27 грн, на готівковому ринку до 27,1/27,5 грн.

Про це сказав старший аналітик форекс-компанії "Альпарі" Вадим Іосуб, йдеться у прес-релізі, який є у розпорядженні Укрінформу.

"Щодо найближчих перспектив, протягом тижня офіційний курс долара може знизитися до 27,2 грн, на міжбанку до 27 грн, на готівковому ринку до 27,1/27,5 грн", - сказав Іосуб.

Він зазначив, що на минулому тижні тренд початку року на зростання долара був остаточно зломлений, а гривня зміцнилася до американської валюти на всіх сегментах валютного ринку. За минулий тиждень офіційний курс долара США, що встановлюється НБУ, знизився з 27,67 грн до 27,43 грн, або на 0,9%. Середньовзважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, знизився за цей же час з 27,72 грн до 27,34 грн, або на 1,4%. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку знизилися за тиждень з 28,09/28,92 до 27,59/28,19. Таким чином, купівля знизилася на 1,8%, а продаж на 2,5%.

Крім того, спостережуване з початку року зростання курсів іноземних валют стало вже січневою традицією, якщо судити з двох попередніх років. Головні його причини - зниження на початку року активності експортерів, й активне "освоєння" у грудні невитрачених до цього часу, але включених до бюджету, витрат.

У результаті, в грудні відбувається різке зростання грошової маси, істотна частина якої виявляється на валютному ринку. Але і в 2015, і в 2016 році зростання долара на початку року змінювалося його істотним падінням, коли надлишок гривневої ліквідності "розсмоктувався", й активніше починала надходити виручка від експорту.

"Найімовірніше і нинішній рік не буде винятком, і долар повернеться до рівнів 27 грн, при цьому до кінця першого кварталу не можна виключати його зниження до 26 грн", - додав експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-