Розенко розповів, як підвищення

Розенко розповів, як підвищення "мінімалки" вплине на Пенсійний фонд

Укрінформ
Унаслідок підняття мінімальної зарплати в Уряді очікують зменшення дефіциту бюджету Пенсійного фонду на 10 мільярдів гривень.

Про це в інтерв`ю 5 каналу заявив міністр соцполітики України Павло Розенко.

"Унаслідок підняття мінімальної зарплати ми очікуємо зменшення дефіциту бюджету Пенсійного фонду на 10 мільярдів гривень. Тобто в цьому році дотація Пенсійного фонду з державного бюджету складе біля 142, понад 142 мільярдів гривень, що на 10 мільярдів гривень менше, ніж у 2016 році було. І весь, переконаний, додатковий ресурс, який ми не закладали в бюджет поки що, який ми отримаємо від легалізації зарплат, від легалізації зайнятості, у нас буде можливість його використати в окремій пенсійній програмі", - заявив міністр. 

Він закликав працюючих громадян сприяти уряду у цьому завданні.

"Це завдання всіх нас, всіх працюючих громадян – допомогти Пенсійному фонду України, допомогти нашим пенсіонерам отримати достойні пенсії. Це все зв'язано. Пенсійний фонд, це треба всім чітко розуміти, має єдине джерело доходів. Це те, що ми сплачуємо у Пенсійний фонд у вигляді єдиного соціального внеску, у вигляді податків із своїх зарплат. Тому якщо ми навчимося платити всі і в повному обсязі податки, ми можемо говорити про те, що у нас з'являється шанс забезпечити наших батьків-пенсіонерів більш достойною пенсією", - зазначив Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-