Коболєв сказав, скільки податків

Коболєв сказав, скільки податків "Нафтогаз" заплатить за підсумками минулого року

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" за підсумками діяльності в 2016 р. заплатить до державного бюджету країни близько 60 млрд грн податків.

Про це в інтерв'ю "5-му каналу" розповів голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Наш стратегічний план в тому, щоб "Нафтогаз" більше ніколи не отримував підтримку з бюджету, а навпаки - платив до бюджету ті суми податків, які має сплачувати велика нафтогазова компанія. В цьому році це, приміром, 60 млрд грн", - сказав він.

За його словами, "Нафтогаз" і після відділення газотранспортного бізнесу в окрему структуру планує бути прибутковою компанією, не отримуючи дотації з держбюджету, як це було в останні роки.

"За рахунок того, що всі ціни з квітня 2017 року повинні стати нерегульованими, тобто "Нафтогаз" буде працювати в повністю відкритому ринку, ми очікуємо, що зможемо заробляти прибуток, яка, можливо, не буде такий великий, як прибуток від транзиту газу, але все одно він (НАК) буде прибутковим бізнесом", - додав Коболєв.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" в січні-вересні 2016 р. збільшив чистий прибуток в 109 раз (на 25 млрд 287,114 млн грн) – до 25 млрд 520,784 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-