Розенко: Зрівнялівка зарплат через подвоення мінімалки - міф

Розенко: Зрівнялівка зарплат через подвоення мінімалки - міф

Укрінформ
Зрівнялівки в оплаті праці бюджетників після підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень не буде.

Про це віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко сказав під час селекторної наради щодо підвищення рівня мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Усі розмови про те, що відбудеться якась там зрівнялівка - це міф, який ми повинні побороти. Зарплати зростуть по всій мережі і по всій тарифній сітці. Жодним чином ми не повинні допустити прирівнювати зарплати кваліфікованих та некваліфікованих працівників, тобто не допустити так званої зрівнялівки», - сказав Розенко.

Він нагадав, що уряд ухвалив постанову, якою пропонується підняти з 1 січня розмір посадового окладу працівника 1-го тарифного розряду єдиної тарифної сітки до 1600 грн, до розміру затвердженого прожиткового мінімуму. «Хочу також повідомити, що оклади по тарифній сітці зростуть від 350 до 1 200 грн в залежності від розряду зазначених працівників», - додав урядовець.

Водночас він наголосив, переведення бюджетників на неповні ставки у зв'язку з підвищенням мінімальних зарплат є неприпустимим, і такого не повинно відбуватися в Україні посля Нового року. 

"Ми повинні не допустити переведення на неповні ставки. Не може бути такого, щоб висококваліфіковані працівники переводилися на ставки 0,5 або 0,75. Жодних підстав для переведення працівників бюджетної сфери та небюджетної на неповні ставки зараз немає", - сказав Розенко.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив про наміри влади підвищити з 1 січня мінімальну заробітну плату вдвічі - до 3 200 грн. 3 листопада уряд на позачерговому засіданні схвалив та направив на розгляд Верховної Ради проект державного бюджету, в якому чітко прописав таке збільшення. Тоді Гройсман запевнив, що це перший крок боротьби з бідністю, і розрахунки є абсолютно реальними. 21 грудня парламент ухвалив головний фінансовий документ країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-