Доля ОПЗ має визначитися до кінця тижня - Гройсман

Доля ОПЗ має визначитися до кінця тижня - Гройсман

Укрінформ
Рішення щодо подальшої долі Одеського припортового заводу (ОПЗ) буде ухвалено, найімовірніше, до кінця тижня.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав журналістам під час відвідування Державної пожежно-рятувальної частини №13 у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми визначаємося і, думаю, що до кінця тижня будуть пропозиції щодо того, що більш доцільно, які рішення зараз прийняти для врегулювання питання щодо ОПЗ", - сказав Гройсман.

Він нагадав, що доручив першому віце-прем'єр-міністру Степану Кубіву вивчити це питання. Під його керівництвом було проведено декілька засідань робочої групи, ситуація із ОПЗ ретельно вивчається, наголосив керівник уряду.

Як повідомлялося, конкурс із продажу ОПЗ мав відбутися 14 грудня, проте був скасований у зв'язку з відсутністю заяв від потенційних покупців. За два тижні до нього Одеський припортовий завод накопичив півмільярда боргів за газ та посів другу позицію серед найбільших підприємств-боржників. На сьогодні борг ОПЗ за газ становить $251 млн. Це борг, підтверджений Стокгольмським арбітражем, плюс $32 млн - борги перед банками і трейдерами за газ.

Глава Фонду держмайна Ігор Білоус заявив, що ОПЗ після провалу приватизаційного конкурсу може бути зупинений або переданий в управління компанії з ресурсом газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-