У Перемишлі потяг Інтерсіті зустрів Санта Клаус

У Перемишлі потяг Інтерсіті зустрів Санта Клаус

Фото
Укрінформ
Санта Клаус цукерками зустрів на пероні пасажирів першого рейсу потяга Інтерсіті, який прибув із Києва через Львів до польського міста Перемишль. Перед католицьким Різдвом потяг - найкращий подарунок і українським, і польським родинам, які живуть по різні боки кордону. Відтепер їм не потрібно вистоювати довгі черги на кордоні, щоб відвідати рідних чи друзів або залагодити справи сусідній країні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми стали свідками інтеграційного процесу, під час якого Україна реальними  проектами входить в Європейський Союз. І ця подія – лише початок нашого шляху. Такими кроками Львівщина перетворюється у великий пасажирський і транспортний хаб. А створення нових транспортних сполучень – це не лише комфорт для пасажирів, але й нові робочі місця», - зазначив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Із Києва до Перемишля потяг їхав 7,5 годин зі швидкістю 140 кілометрів на годину. Пришвидшити рух, за словами фахівців, не дозволяє стан колії, хоч напередодні запуску було максимально відрегульовано переїзди, енергетичну складову, рухомий склад, перевірено на міцність саму магістраль. Потяг, що обслуговує маршрут, належить до останнього покоління «Хюндай». Тому він вважається найбільш надійним і комфортним.

Персонал Інтерсіті, який складається із 8 стюартів та машиніста, володіє іноземними мовами, в тому числі розмовною польською.

Як зазначив голова інфраструктурної комісії польського Сейму Богдар Жонц, між Києвом та Варшавою існують амбітні плани розбудови транспортного сполучення. Зокрема, наростаючі туристичні та бізнесові потоки потребують більше поїздів між Львовом і Перемишлем. Тому не виключено, що найближчим часом до цього польського міста продовжать ще один Інтерсіті – Київ-Львів.

Як зазначив голова транспортного комітету Верховної Ради Ярослав Дубневич, український Інтерсіті через різницю у ширині колій доходить лише до Перемишля, проте графік руху поїздів на польській стороні складався з врахуванням його прибуття. І зробити пересадку на потяг до Кракова, Варшави та інших міст пасажири зможуть лише із годинним інтервалом. Щодо побудови вузькоколійки з українського боку, Дубневич зауважив, що без коштів Євросоюзу Україні цей проект втілити не під силу, тому поки що розглядається його економічна доцільність.

Новий поїзд курсуватиме щоденно. Паспортний контроль відбуватиметься під час руху поїзда, що пришвидшить час перетину кордону.

Вартість проїзду з Києва до Перемишля у вагонах І класу становить орієнтовно 574 грн, ІІ класу – 406 грн, зі Львова до Перемишля у вагонах І класу – 235 грн, ІІ класу – 172 грн.

Варто також пам`ятати, що квитки на поїзд Київ-Перемишль можна придбати виключно у міжнародних касах вокзалів. На сайті Укрзалізниці продаж квитків на цей потяг не здійснюється.

Фото: UM Przemyśl, zbiory własne/ zycie.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-