Націоналізація Привату послужить прикладом для ЄС та Італії - Bloomberg

Націоналізація Привату послужить прикладом для ЄС та Італії - Bloomberg

Укрінформ
Націоналізація найбільшого банку в Україні ПриватБанку очистить банківську систему країни і стане хорошим прикладом для ЄС та Італії.

Про це пише Bloomberg.

"Україна піднатужилася в минулі вихідні - разом з Міжнародним валютним фондом - з метою очищення своєї банківської системи, взявши на себе ПриватБанк, що забезпечить стабільні операції для вкладників і допоможе запобігти системним ризикам", - йдеться у повідомленні.

Європейський Союз та Італія повинні взяти до відома методи боротьби України, що може допомогти вирішенню питання з італійським банком Banca Monte dei Paschi di Siena SPA, пише видання.

Уточнюється, що для успішної націоналізації банку Україні слід буде проявляти обережність щодо міжнародних утримувачів з переважним правом погашення так само, як і попередні власники ПриватБанку.

Як повідомлялося, 18 грудня уряд України прийняв рішення про націоналізацію найбільшого в країні комерційного банку ПриватБанк, від стану справ якого, за словами Президента України, залежить фінансово-економічна ситуація в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-