Fitch знизило рейтинг ПриватБанку

Fitch знизило рейтинг ПриватБанку

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило рейтинг стійкості ПриватБанку з "ССС" до "F".

Про це повідомляється в прес-релізі Fitch.

"Fitch Ratings помістило довгострокові рейтинги дефолту емітента "ССС", а також рейтинг пріоритетного боргу націоналізованого "Приватбанку" список Rating Watch "Розвивається" (Rating Watch Evolving), а також знизило рейтинг стійкості фінансової установи з рівня "ссс" до "f", - йдеться в повідомленні.

Переоцінка рейтингів банку пов'язана з рішенням уряду про націоналізацію ПриватБанку.

"Зниження рейтингу стійкості до рівня "f" відображає думку Fitch, що банк зазнає фінансових труднощів з урахуванням його потреб у рекапіталізації згідно звітності. Статус Rating Watch "Розвивається" по РДЕ і рейтингу пріоритетного боргу банку відображає невизначеність щодо того, чи будуть збитки перекладені на пріоритетних кредиторів в рамках процесу рекапіталізації", – наголошується в прес-релізі.

В агентстві заявляють, що його нові оцінки відображають невизначеність з приводу того, чи буде державна підтримка ПриватаБанку достатньою, щоб уникнути збитків для пріоритетних кредиторів.

"У той же час ці рейтинги також відображають нестратегический характер державної власності щодо Приватбанку на відміну від АТ Державний експортно-імпортний банк України ("Укрексімбанк") та АТ Державний Ощадний Банк України ("Ощадбанк"), а також обмежені можливості влади з надання підтримки в іноземній валюті в разі необхідності", – сказано в повідомленні.

НБУ оцінює брак капіталу ПриватБанку в 148 млрд грн, що становить 6% від прогнозного ВВП України на 2017 рік.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні 18 грудня прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-