Проблеми Приватбанку накопичувалися роками - Президент

Проблеми Приватбанку накопичувалися роками - Президент

Укрінформ
Проблеми ПриватБанку накопичувалися роками, а його акціонери не змогли знайти ресурси для виконання обов'язкової програми докапіталізації.

Про це йдеться ву коментарі Президента України Петра Порошенка щодо переходу ПриватБанку у власність держави, опублікованому на сайті Глави держави.

"Заходів, яких протягом останніх двох років вживали приватні власники та топ-менеджери, виявилося недостатньо. Проблеми ПриватБанку накопичувалися роками. В умовах війни та економічної кризи вони ще більше загострилися. Акціонери не знайшли ресурсів для виконання обов'язкової програми докапіталізації. А чинна бізнес-модель, очевидно, себе вичерпала", - заявив Президент.

За його словами, у результаті виникла пряма загроза як самому банку, так і всій банківській системі України: "Це очевидно нам самим. І з цього приводу протягом останніх шести місяців серйозну стурбованість постійно висловлювали наші ключові фінансові партнери - Міжнародний валютний фонд, Світовий банк, Європейський банк реконструкції та розвитку та інші".

Відтак очевидно, що єдиним способом зберегти банк і таким чином забезпечити збереження коштів його клієнтів є його перехід у власність держави, зазначив Глава держави.

"Альтернатива виглядала б безвідповідальною, бо вона означала заплющити очі, сховати голову у пісок і чекати, поки банк впаде", - додав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-