Порошенко: Держава гарантує клієнтам Приватбанку цілісність їхніх грошей

Порошенко: Держава гарантує клієнтам Приватбанку цілісність їхніх грошей

Оновлено
Укрінформ
Держава гарантує клієнтам Приватбанку недоторканність і цілісність їхніх грошей.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в коментарі щодо переходу ПриватБанку у власність держави, опублікованому на сайті Глави держави.

"Держава бере на себе відповідальність і гарантує клієнтам ПриватБанку недоторканність і цілісність їхніх грошей. В основі нашого рішення - порятунок банку та гарантування права власності на свої фінансові ресурси для всіх, хто розмістив їх у цій установі", - заявив Президент.

Він зазначив, що вважає своїм прямим обов'язком роз'яснити суть тих кроків, які вчора та сьогодні здійснені щодо ПриватБанку". "Попри те, що йдеться про приватну банківську установу, ці рішення не є чиєюсь приватною справою. Вони безпосередньо стосуються приблизно половини дорослого населення України - фізичних осіб, які є його клієнтами. Рівно як і понад п'ятдесятьох відсотків усіх юридичних осіб, зареєстрованих в Україні", - зазначив  Порошенко.

За його словами, опосередковано від стану справ у цьому банку залежить вся фінансово-економічна ситуація в країні - "настільки він великий, чи, як кажуть фахівці, системний".

"Через це його не можна помістити в прокрустове ложе стандартних технологій оздоровлення банків. Саме тому ми вдаємося до безпрецедентного рішення - його переходу в cтопроцентну державну власність", - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-