Нафтогаз зберігає оптимізм щодо судових розглядів з Газпромом в Стокгольмі

Нафтогаз зберігає оптимізм щодо судових розглядів з Газпромом в Стокгольмі

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" зберігає "обережний оптимізм" щодо судових розглядів, які ведуться між українською компанією та російським Газпромом у Стокгольмському арбітражному суді.

Про це в ефірі "24-го каналу" сказав голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Природно, ми сподіваємося, що рішення буде на користь України, інакше ми б не були в Стокгольмі. В цілому ми акуратно оптимістичні. Ми вважаємо, що ми зайняли досить ефективну позицію, ми вважаємо, що статистика на нашу користь", - заявив Коболєв.

Він нагадав, що Україна в Стокгольмі веде спори за трьома напрямками.

"Перше і головне: прибрати вимоги Газпрому за так званим принципом "бери або плати". 38 млрд дол. сума позову Газпрому в бік державної компанії НАК "Нафтогаз України". Рішення цієї задачі досить нетривіальне, але ми сподіваємося на позитивний результат", - зазначив Коболєв.

Другий компонент, за його словами, це отримання компенсації за переплати в рамках першого контракту з Газпромом купівлі-продаж газу.

"Ми вважаємо, що Україна переплачувала понад європейської ціни, понад правильної ціни. А якщо говорити більш точно, то ми наполягаємо, що ціна для України повинна бути "європейський ринок мінус ціна транспортування", - розповів Коболєв.

Третій компонент - це недоплати, які мали місце бути в рамках транзитного контракту України і Росії.

"Цифра менше 20 млрд дол, точну не можу назвати з-за обмежень. Крім того, ми хочемо змінити наші відносини на майбутнє в рамках як контрактів купівлі-продажу, так і контракту на транзит", - підкреслив Коболєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-