В Укрспирті заявляють про збільшення виробництва за останні чотири місяці

В Укрспирті заявляють про збільшення виробництва за останні чотири місяці

Укрінформ
ДП "Укрспирт" вдалось збільшити об'єми виробництва у період з серпня 2016 року й до сьогодні завдяки зміні підходів до співпраці зі своїми клієнтами.

Про це на прес-конференції в Укрінформі на тему: "100 днів роботи нового менеджменту ДП "Укрспирт" сказав т.в.о. директора - заступник директора ДП "Укрспирт" Олег Дрожжін, повідомляє кореспондент агентства.

"Нова команда приступила до роботи 1 серпня 2016 року і почала з аналізу стану справ на підприємстві. Аналіз виявив, що станом на серпень 2016 року галузь перебувала в критичному стані", - сказав Дрожжін.

Він пояснив, що з 1996 року галузь зменшувала виробництво спирту, різко впали обсяги продажів на експорт і в 2006 році вже стала простежуватись динаміка, що «Укрспирт» щорічно втрачав близько 18% від продажу.

"На момент приходу нової команди підприємство перебувало у критичному стані. Я не буду навмисно говорити, які саме заходи були зроблені (для відновлення роботи - ред.), але головний з них - те, що ми змінили підходи до співпраці з нашими клієнтами. Також ми будемо виробляти все те, що можна продавати, і в чому є потреба ринку. Тобто ми стаємо ринкоорієнтованими. Результат дав про себе знати вже через 30 днів. Так у серпні 2016 року об'єми виробництва склали 437,1 тисяч декалітрів спирту і працювали 12 підприємств МПД (місця провадження діяльності - ред). У вересні 2016 року об'єм збільшився в 1,7 разів і вже становив 735,5 тисячі дал спирту та працювало вже 15 МПД", - сказав Дрожжін.

З його слів, у жовтні та листопаді статистика й далі покращувалась. Так у жовтні місяці було вироблено вже 813,8 дал спирту, а кількість працюючих МПД сягнула 18, за листопад місяць вироблено 944,4 тис дал спирту і при цьому працювало 19 МПД.

"На грудень планом передбачено подальше нарощення виробництва, і ми плануємо задіяти вже 20 підприємств і при цьому продукції буде вироблено на понад 1 млн декалітрів спирту", - зауважив Дрожжін.

Він також наголосив, що за 11 місяців 2016 року на експорт було відправлено 250 тисяч дал спиртовмісної продукції, в тому числі за серпень - листопад 94,4 тисячі дал., в той час як за 2015 рік було експортовано 241 тисячі дал спирту.

Присутній на прес-конференції заступник голови об’єднаної профспілкової організації, радник директора ДП «Укрспирт» Юрій Лучечко підкреслив, що профспілкові організації концерну в абсолютній більшості підтримують новий менеджмент на підприємстві та його програму дій.

«Запускаються підприємства, які простоювали роками. Люди на місцях отримують зарплати – найвищі в районних центрах. До того ж профспілки і нове керівництво цілком підтримують урядовий курс на роздержавлення підприємства. У парламенті уже зареєстровано два законопроекти (урядовий та депутатський), які передбачатимуть приватизацію ДП «Укрспирт». Адже лише таким шляхом ми зможемо надати нового дихання галузі та збільшити кількість підприємств і заводів на місцях, які реально запрацюють», - наголосив Юрій Лучечко.

За його словами, альтернативний законопроект, який нібито розроблений в профспілкових організаціях ДП «Укрспирт» (як і збурення окремих працівників підприємства до вуличних акцій протесту), є нічим іншим, як бажанням окремих функціонерів профспілки розхитати ситуацію на замовлення, адже їм та їх покровителям з відомих причин не подобається курс нового керівництва на детінізацію галузі», - підкреслив пан Лучечко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-