Весняна посівна може бути зірвана - УКАБ

Весняна посівна може бути зірвана - УКАБ

Укрінформ
В асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» заявляють про можливий зрив весняної посівної 2017 року через неможливість сертифікувати насіння.

Про це йдеться у прес-релізі УКАБ, наданого у розпорядження Укрінформу.

«У зв’язку з ліквідацією Держсільгоспінспекції та створенням ДП з сертифікації сертифікація насіння зупиниться на період з 5 грудня 2016 до початку лютого 2017 року, що є неприпустимим, оскільки становить загрозу зриву весняної посівної кампанії 2017 року», - йдеться у повідомленні.

Відтак компанії-члени асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», Американської торговельної палати в Україні, ВГО «Українська аграрна конфедерація», а також професійні організації, що діють у сфері насінництва та розсадництва, звернулися з відкритим листом до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням не ставити під загрозу весняну посівну 2017 року.

«Саме період з грудня по лютий є найбільш активним у сертифікації насіння - як виробленого на території України, так й імпортованого», - йдеться у зверненні.

Аграрна спільнота просить Володимира Гройсмана звернути увагу на проблему і вжити всіх необхідних заходів для забезпечення безперервної сертифікації насіння в Україні, серед іншого, шляхом максимального сприяння процесу формування ДП з сертифікації, а також передбачення виконання Держсільгоспінспекцією функцій з сертифікації насіння до початку повноцінного функціонування ДП з сертифікації у період з грудня 2016 по лютий 2017 року.

В УКАБ зазначають, що копії звернення направлені міністру аграрної політики та продовольства України Тарасу Кутовому та першому заступнику голови Державної інспекції сільського господарства України Юрію Заставному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-