Газпром скаржиться до Стокгольма на

Газпром скаржиться до Стокгольма на "київський" штраф у 172 мільярди - ЗМІ

Укрінформ
Російський монополіст "Газпром" подав позов в Стокгольмський арбітраж на рішення київського суду щодо примусового стягнення з компанії штрафу у розмірі 172 млрд гривень.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

"Газпром" подав позов в Стокгольмський арбітраж на рішення Господарського суду Києва, що задовольнив позовні вимоги Антимонопольного комітету України до "Газпрому" щодо примусового стягнення штрафу у розмірі 172 млрд гривень", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 5 грудня Господарський суд міста Києва прийняв рішення у справі за позовом Антимонопольного комітету України про примусове стягнення з ПАТ "Газпром" більше 171 млрд грн (включно з 85,966 млрд грн штрафів і пені) за зловживання монопольним положенням на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему.

АМКУ 25 січня 2016 року прийняв рішення оштрафувати "Газпром" на 85,966 млрд грн (пізніше сума штрафу збільшилася через нарахування пені) за "порушення економічної конкуренції у вигляді бездіяльності, яка полягала в неприйнятті заходів із забезпечення отримання послуги з транзиту природного газу магістральними трубопроводами через територію України на обрунтованих умовах і було б неможливим в умовах існування значної конкуренції на ринку, і привело до утиску інтересів НАК "Нафтогаз України" у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) положенням на ринку послуги з транзиту природного газу магістральним трубопроводом по території України як покупця".

При цьому в "Газпромі" заявляють, що у АМКУ відсутні повноваження в питанні регулювання транзиту газу через Україну. Проте 12 квітня російська компанія зареєструвала в Господарському суді Києва позов про визнання недійсним цього рішення комітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-